izbornik zatvori izbornik
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Noć svjedoka u kotorskoj katedrali

22. rujna 2018. @ 19:30 - 21:00

U kotorskoj katedrali će se 22. rujna (subota) s početkom u 19,30 sati održati večer molitve i bdijenja za sve progonjene kršćane u svijetu pod nazivom „Noć svjedoka“. Prije bdijenja biti će i sveta misa u 18 sati. Ovaj događaj ubraja se u važnije  molitvene događaje u svijetu i već deset godina održava u različitim zemljama, a prenose ga različite TV postaje i važniji mediji. Po prvi puta se organizira na području Balkana (u Dubrovniku, Međugorju, Kotoru i Sarajevu).

Cilj „Noći svjedoka“ je približiti stvarnost progonjenih i stradalih kršćana te pružiti im podršku u molitvi. Uz molitvu i upoznavanje sa svijetlim primjerima kršćanskog svjedočenja, postojanosti i vjernosti, svoja vlastita iskustva života u progonstvu podijelit će: Mark Fromager, direktor podružnice AED-a u Francuskoj (Pomoć Crkvi u nevolji), s. Houda Fadoul, poglavarica samostana Dei Mar Musa Al-Habashi u Siriji poznata po svojim aktivnostima na području međureligijskog dijaloga, i vlč. Kiril Gorbunov, vikar moskovske katoličke nadbiskupije, poznat po svojem ekumenskom radu.

Svi prisutni će zapaliti svijeće u znak sjećanja na stradale kršćane, a također će se moći nabaviti knjiga pod nazivom „Ratovi, nafta i radikalizam“ autora M. Fromagera.

Radosno vas očekujemo na ovoj jedinstvenoj večeri molitve i bdijenja, s nadom da će svima biti duhovno korisna i obogaćujuće iskustvo.

 

Detalji:

Datum:
22. rujna 2018.
Vrijeme:
19:30 - 21:00
Događaj Category: