izbornik zatvori izbornik

Božićni Koncert u župnoj crkvi sv. Jeronima u Herceg Novom

U utorak, 20. 12. 2016. u  župnoj crkvi sv. Jeronima priređen je Božićni koncert. Već drugu godinu zaredom, ovaj se koncert realizira u organizaciji Muzičke škole u Herceg Novom, a kao i prethodne godine,  izvođači su bili studenti i profesori Muzičke akademije sa Cetinja.

Na početku koncerta, okupljenim se župljanima i posjetiteljima obratila direktorica Muzičke škole, prof. Nađa Karadžić koja pozdravila goste slušatelje i izvođače.

Program koncerta bio je koncipiran u dva dijela: prvi dio bio je posvećen komornoj instrumentalnoj glazbi u kojem su nastupili studenti akademije, a drugi zborskoj glazbi.

Zbor muzičke akademije pod vodstvom prof. Aleksandre Knežević uz klavirsku pratnju prof. Alekseja Molčanova predstavio se klasicima sakralne zborske glazbe poput Ave Verum od  Gounoda i Mozarta, te Schubertove Ave Maria u obradi za zbor, solo glas i violinu. Zbor je hercegnovsko slušateljstvo obradovao i izvedbom A Ceremony of Carols, čuvenog engleskog skladatelja Benjamina Brittena, a poseban aplauz i osmjeh iznjedrile su skladbe Raduj se, o Betleme i Tiha Noć koje su izvedene za bis. I ove godine, župljani  Herceg Novog kao i mnogi zainteresirani ljubitelji glazbe, zahvaljujući dobroj suradnji župe i organizatora – Muzičke škole, imali su priliku uživati u muziciranju na visokoj razini, koje im je radost Božića prenijelo na univerzalnom jeziku glazbe koja ljudski duh uzdiže i oplemenjuje.

Fotografije: Milan Dobrilović

21. prosinca 2016. | Novosti
Oznake:,