izbornik zatvori izbornik

Čestitka mons. Štironje novoizabranom biskupu dubrovačkom mons. Roku Glasnoviću

Kotor, 2. 12. 2021.

 

Poštovani i dragi novoizabrani biskupe Roko!

 

Radujem se i Bogu zahvaljujem što Te je papa Franjo prepoznao kao vrijednoga ribara ljudi i imenovao pastirom Dubrovačke Crkve. Dobro došao u susjedstvo, u Dubrovnik, u Splitsko-makarsku Metropoliju, kojoj crkvenoj pokrajini pripada i Kotorska biskupija.

Tvoje proglašenje biskupom veselo se razlilo prostorom Crkve u Hrvata, a i šire, na blagdan sv. Andrije, apostola i divnoga svetca koji je svim žarom srca i duše dovodio ljude Isusu. Neka Te taj misionarski žar Kristova apostola vodi i nosi u Tvom pastirskom djelovanju.

U ime mons. Ilije Janjića, biskupa u miru, svećenika, redovnica i sveg katoličkog puka Kotorske biskupije, kao i u svoje osobno ime najiskrenije Ti čestitam. Čestitam i Tvojim roditeljima, bratu svećeniku, sestrama, cijeloj obitelji i svoj rodbini; čestitam Tvom rodnom Janjevu, Tvojoj Šibenskoj biskupiji koja Te je primila u svećeništvo kao i Dubrovačkoj biskupiji kojoj si dodijeljen za pastira.

Dragi novoizabrani biskupe Roko, plovi sretno i s blagoslovom Trojedinoga Boga, zagovorom Marije Majke Crkve, sv. Andrije, sv. Vlaha i svih svetaca i blaženika.

 

S poštovanjem Te pozdravljam.

 

 

 

 

+Ivan Štironja

Biskup kotorski

 

 

3. prosinca 2021. | Nekategorizirano
Oznake:, ,