izbornik zatvori izbornik
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert dječačkog zbora “Cumnor House Choristers” u Kotorskoj katedrali

14. lipnja 2017. @ 19:00 - 20:00

Dječački zbor “Cumnor House Choristers” održat će koncert u katedrali – bazilici sv. Tripuna 14. lipnja (juna) s početkom u 19 h.

Zbor čine dječaci između 8 i 13 godina starosti, polaznici Cumnor House škole iz Surreya, koji u sklopu glazbenog odjela škole redovito održavaju probe dva puta tjedno. Sam glazbeni odjel škole Cumnor House rado navodi podatke o svom radu: oko 200 individualnih instrumentalnih sati tjedno, redovite koncerte, muzičke zborove i 12 ansambala.

Kao posebne trenutke zbor ističe nastupe i suradnje s prestižnim glazbenicima i glazbenim institucijama Velike Britanije poput sudjelovanja na produkciji “Werthera” s Royal Opera House u Covent Gardenu s tenorom Rolandom Villazónom. Nedavno su nastupili sa čuvenim zborom BBC Singers na engleskoj praizvedbi skladbe “The Farthest Shore” suvremenog skladatelja Paula Maealora, te su pjevali pod vodstvom Nicholasa Cleoburyija zajedno sa zborom kapele Selwyn Collegea u Cambridgeu.

Dječaci svakog ljeta održavaju glazbenu turneju po različitim Europskim gradovima, nastupili su u Bazilici sv. Franje u Asizu, opatiji Monserrat, Salzburškoj katedrali, bazilici Sagrada Familia, kao i u Vatikanu. Ove godine se po prvi put predstavljaju kotorskoj publici.

Detalji:

Datum:
14. lipnja 2017.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Katedrala
Kotor, Montenegro Pogledaj na Google maps-u