izbornik zatvori izbornik
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert Maroja Brčića u crkvi sv. Klare

14. svibnja 2017. @ 20:00 - 21:00

IS - 1

U nedjelju, 14. svibnja u crkvi sv. Klare u Kotoru, ugledni hrvatski gitarist Maroje Brčić, održat će solistički koncert s početkom u 20 h. Ulaz je besplatan. Na programu su djela Hauga, Mertza, Coste, Listeša, Rodriga.

 

Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku gdje i danas živi.

Predaje gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, redoviti je član ocjenjivačkih vijeća na natjecanjima u Hrvatskoj te često drži stručna predavanja i seminare.

Na koncertnim podijima prisutan je više od dvadesetpet godina i to kao solist, kao član raznih komornih tijela te kao solist uz orkestar (Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebački solisti, Mostarski komorni orkestar, Sarajevska filharmonija, Orkestar Makedonske nacionalne opere te moskovski Gnjesinski virtuozi). Osim u domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi.0

Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Diplome Milka Trnina (s Dubrovačkim gitarskim trijom), a za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama nagrađen je uglednom nagradom Orlando.

U izdanju Matice hrvatske – Ogranak Dubrovnik objavio je knjigu u kojoj obrađuje teme iz područja interpretacije i tehnike sviranja, a za diskografske kuće u Hrvatskoj i Austriji snimio je šest kompaktnih ploča.

 

 

Detalji:

Datum:
14. svibnja 2017.
Vrijeme:
20:00 - 21:00

Lokacija

crkva sv. Klare, Kotor