izbornik zatvori izbornik

Đurići proslavili nebesku zaštitnicu župe sv. Anu

I ove je godine, 26. srpnja, svečanim misnim slavljima proslavljena nebeska zaštitnica župe sv. Ane u Đurićima. Jutarnje mise u crkvi u Gornjim Đurićima i u župnoj crkvi služio je župnik don Pero Burečić. Okupljenim je vjernicima u homiliji uputio riječi ohrabrenja i nade koje proizlaze iz primjera i života sv. Ane, potaknvši ih da se s pouzdanjem predaju Bogu koji za svakoga od nas ima životni plan, i da vjeruju da će on taj plan i ostvariti ako mu se iskrena srca otvorimo.

Sveto misno slavlje u 19 sati predslavio je mjesni biskup mons. Ivan Štironja uz koncelebraciju svećenika. Biskup se u homiliji osvrnuo na Prvi svjetski dan djedova i baka i ostarjelih osoba, koji je proslavljen 25. srpnja pod geslom: Ja sam s tobom u sve dane. Naglasio je kako je upravo papina želja da se taj dan veže uz blagdan svetog bračnog para sv. Ane i Joakima, Isusovih djeda i bake.

Govoreći o primjeru sv. Ane i Joakima, biskup je potaknuo vjernike da se ugledaju na njihov život koji je bio prožet bogobojaznim i pobožnim življenjem, naglasivši kako su sv. Joakim i Ana molitvom i žrtvom isprosili od Gospodina dar djeteta. “Dobili su Mariju koja će roditi Spasitelja svijeta.”

“Bili su otvoreni životu i radovali se djetetu. Na tu nakanu su molili i žrtvovali se. Iako stari, bili su spremni da se po njima dogodi spasenje i obnova čovječanstva. Zato su nam svima primjer i zagovornici. I mi trebamo obnovu u svakom pogledu. Obnovu duha, obnovu obitelji i društva.”

Svojim su pjevanjem misno slavlje uzveličali pjevači zbora župe sv. Nikole iz Cavtata, koji su kao hodoćasnici i štovatelji sv. Ane te prijatelji mjesnoga župnika, došli predvođeni svojim župnikom don Matom Karamatićem.

Župnik, don Pero, zahvalio je svima prisutnima, a posebno onima koji su aktivno sudjelovali u pripravi proslave blagdana i čestitao blagdan sv. Ane.

28. srpnja 2021. | Proslave, Novosti
Oznake:,