izbornik zatvori izbornik

Glavosijek sv. Ivana Krstitelja proslavljen u Kavču

Blagdan mučeništva sv. Ivana Krstitelja proslavljen je u istoimenoj crkvi u Kavču (župa Bogdašići).
Ovaj blagdan kao obiteljsko krsno ime slave i neki župljani Kavča. U ovogodišnjoj proslavi je sudjelovao lijepi broj župljana sa svojim župnikom Don Draženom Kraljićem, a pridružili su im se i vjernici iz drugih župa.

U svojoj propovijedi osvrćući se na život i mučeništvo svetog Ivana Don Dražen je sve okupljene pozvao da svakodnevno rade na svome spasenju koje se ne postiže lako, ali nam u tome mogu pomoći mučenici i njihov primjer, a među njima se na poseban način ističe sveti Ivan.

“Možda život svetog Ivana u očima ljudi izgleda kao gubitak, ali on je itekako na dobitku. Od svog rođenja imao je priliku biti u blizini Spasitelja i to još od majčine utrobe. Sigurno su se Isus i Ivan družili kao rođaci i djeca, kasnije su im se životni putevi razišli dok se nisu ponovo sreli za vrijeme javnog nastupa. Ivan je također imao milost pokazati na Isusa kao Mesiju i na kraju dati i svoj život za Njega svjedočeći moralni nauk koji je nepromijenjiv. Ako pogledamo današnji svijet u kojem živimo možemo misliti koliko bi možda glava palo u prenesnom smislu samo zbog istine evanđelja koja nije laka niti uvijek ugodna, ali je jedini pravi i istiniti put spasenja. Neka nam sveti Ivan bude na pomoći i neka nas prati njegov zagovor da možemo uvijek biti vjerni pravom i istinskom Kristovom zakonu.”

Nakon mise vjernici su nastavili svoje druženje ispred crkve.

29. kolovoza 2022. | Novosti