izbornik zatvori izbornik

„Iskra milosrđa“ u Sutomoru

Vjernici župa Brca, Šušanj i Sutomore okupili su se 28. rujna u 15 sati na javnu molitvu krunice Božjeg milosrđa ispred župne crkve sv. Marije u Sutomoru. Time su se po prvi puta priključili velikoj Međunarodnoj molitvenoj inicijativi „Iskra milosrđa“.

Prema dobivenim uputama od Jelene Vuković iz Koordinacije štovatelja Božjeg milosrđa, moljena je Krunica Božjeg milosrđa, Zazivi Božjem milosrđu te molitvu sv. Ivana Pavla II. – Čin posvete svijeta Božjem milosrđu. Neposredno prije molitve saznalo se za umirovljenje biskupa mons. Ilije Janjića i imenovanje apostolskim upraviteljem Kotorske biskupije mons. Rroka Gjonlleshaja, nadbiskupa barskog, te su vjernici spontano molili i za njihovo zdravlje te očitovanje Božje mudrost i milosrđa u njihovim životima.

Molitvena zajednica Božanskog milosrđa u Sutomoru osnovana je prije pet godina te ima za nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Pavla II. Poslije molitve, vjernici su ostali na prigodnom druženju uz čašicu razgovora i kolače u župnom dvoru.

Poljaci su 2008. na dan beatifikacije ispovjednika sv. Faustine Kowalske, vlč. Mihaela Sopoćka, započeli s međunarodnom molitvenom inicijativom „Iskra milosrđa“. Ove godine „Iskra“, molitva na otvorenome, molila se u preko 450 gradova u Poljskoj, u 23 grada u Hrvatskoj, u pet gradova Bosne i Hercegovini, te u mnogim zemljama ne samo diljem Europe, nego i po drugim kontinentima.

1. listopada 2019. | Novosti
Oznake:,