izbornik zatvori izbornik

Izlet vjeroučenika iz Herceg Novog

Vjeroučenici župe Sv. Jeronima iz Herceg Novog uoči svetkovine Krista Kralja, 24. studenog predvođeni župnikom don Sinišom Jozićem u jednodnevnom edukativno-hodočasničkom izletu posjetili su Dubrovnik. Vjeroučenici su obišli crkvu Male braće na Stradunu u čijoj se muzejskoj zbirci nalaze i slike starih majstora poput dubrovačkog slikara Lovre Dobričevića, komu se pripisuje ikona Gospe od Škrpjela. Poslije su nastavili šetnju starim dijelom grada Dubrovnika koji je sam po sebi riznica i muzej „na otvorenom“ koja se diči Kneževim dvorom, crkvama Sv. Vlaha i Sv. Ignacija, Palačom Sponza, Orlandovim stupom, tvrđavom Lovrijenac te brojnim drugim povijesnim crkvama i građevinama. Vjeroučenici su posjetili i dubrovačku katedralu te u njoj riznicu Sv. Vlaha u kojoj su ih impresionirale njegove relikvije.

U popodnevnim satima u staroj gradskoj luci djeca su posjetila Akvarij u kojem su radoznalo promatrala predstavnike životinjskog i biljnog svijeta Jadranskog mora te su upoznali i najstariju stanovnicu akvarija – morsku kornjaču koja tu živi još od 1953. godine.

Smisao ovog putovanja bio je ujedno nagrada za dječji trud i zalaganje tijekom kojeg su vjeroučenici imali priliku upoznati jedni druge i vidjeti nešto novo i drugačije, a sve kroz zajedništvo i molitvu.

 

 

 

4. prosinca 2018. | Novosti
Oznake:,