izbornik zatvori izbornik

Korizmena duhovna obnova u Tuzima

U subotu, 18. ožujka 2017. održana je korizmena duhovna obnova za župljane župa Brca, Šušanj i Sutomore u Katoličkom duhovnom centru „Sanctae Crucis“ u Sukruću pored Tuzi. Polazak autobusom bio je u ranim jutarnjim satima. Svetu misu predslavio je fra Frano Dushaj, a duhovni nagovor održao je don Dejan Turza, upravitelj navedenih župa.

U prigodnom duhovnom nagovoru don Dejan je ukazao na lik i djelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, neumornog ispovjednika i promicatelja jedinstva kršćana. Kroz ovu liturgijsku godinu vjernici Kotorske biskupije posebno su pozvani upoznati se s ovim svecem jer je biskup Ilija Janjić ovu godinu proglasio Godinom ispovijedi. Don Dejan je istaknuo dvije važne poruke sv. Leopolda za današnje vrijeme, to su: potreba molitve i vjera u zacjeljenje otvorene rane podjele među kršćanima te poziv na kupku milosrđa – ispovijed. Nakon svete mise vjernici su iskazali štovanje sv. Leopoldu.

Program duhovne obnove nastavio se obilaskom duhovnog centra. Posjetitelje je fra Frano upoznao s raznovrsnim djelatnostima ustanove. Uz teološku, pastoralnu, duhovnu i karitativnu skrb, u ovom se centru nudi i predškolski odgoj integrativnog karaktera, kao i koledž za nadarenu djecu. U centru je i prostor za održavanje raznih predavanja, susreta, seminara i kongresa, ali i izložbi. U ponudi su također ergoterapija i fizioterapija. Korisnici usluga ove ustanove mogu se okušati i u brojnim umjetničkim radionicama, kao što su ukrašavanje svijeća i rad s glinom.

Duhovno obogaćeni zajedništvom, slavljem Boga, utjecanjem svetačkom zagovoru, ali i fascinirani uređenošću i djelatnostima Katoličkog duhovnog centra u popodnevnim satima vjernici su se vratili svojim kućama.

21. ožujka 2017. | Novosti
Oznake:, , , ,