izbornik zatvori izbornik

Maleni sijači Riječi Božje

Župne zajednice Šušanj, Brca i Sutomore obogaćene su u nedjelju 19. lipnja 2019. događajem pod nazivom „Maleni sijači Riječi Božje“. Radilo se, naime o čitanju cijele Biblije za djecu – 92 biblijske priče prilagođene najmlađima. Nakon sv. mise, Biblija je čitana u 12 sati u Šušanju, te je nastavljeno u župi Brca u 14 sati i u župnoj crkvi u Sutomoru u 15 sati. Bibliju su čitala djeca, svako po jednu priču. Čitači su prije čitanja stavljali oko vrata šal sa slikom Kotorske katedrale i likom zaštitnika Kotorske biskupije, sv. Tripuna. Manja djeca, koja još ne znaju čitati, držala su primjerak Biblije u svojim rukama, dok su njihovi roditelji s ambona čitali dodijeljenu im biblijsku priču. Bibliju su čitala i djeca pravoslavne vjeroispovijesti.

Nakon čitanja u svakoj se crkvi okupljenima obratio župni animator, glavni koordinator ovoga događaja, Božidar Vučetić. Zahvalio je drugim animatorima, volonterima, roditeljima i djeci na sudjelovanju, te je posebno istakao: „Sv. Jeronim je davno rekao ‘nepoznavanje Pisma je nepoznavanje Krista!’ Ne smijemo si dopustiti da nam Biblija stoji na policama i da prašina pada po njoj. Posvijestimo si iznova da je Biblija nadahnuta Duhom Svetim, nad njom su meditirali Crkveni oci, naučitelji… Zašto ne bismo i mi? Draga djeco, vi ste danas imali poseban privilegij i milost da budete maleni sijači Riječi Božje! Kao što je učinak kišnih kapi za zemlju i sjeme u njoj da donosi urod onome tko se oko obrade zemlje trudio, tako Božja riječ donosi urod i hranu srcu koje se trudilo oko njezina prihvaćanja. Ona ima stvaralačku snagu te ostvaruje ono što kaže. Ako budemo nastavili biti dobri sijači Riječi Božje u našim životima, budimo sigurni da nas čeka obilna žetva Božjih blagoslova!“.

Na kraju su sva djeca dobila po jedan primjerak Biblije s posvetom. Taj je primjerak Biblije dar omogućen suradnjom Dubrovačke biskupije i Kristovih Crkava u Republici Hrvatskoj, a tiskanje je financirano preko Istočnih europskih misija.

 

21. svibnja 2019. | Novosti
Oznake:, , , ,