izbornik zatvori izbornik

Molitva krunice Božjega milosrđa u Sutomoru

Molitvena zajednica štovatelja Božjega milosrđa „Ivan Pavao II.“ iz Sutomora, zajedno s prijateljima i podupirateljima iz Bara i okolice, okupila se 28. rujna u 15 sati na zajedničku molitvu krunice Božjeg milosrđa ispred župne crkve sv. Marije u Sutomoru. Time su se i ove godine priključili velikoj Međunarodnoj molitvenoj inicijativi Iskra Milosrđa koju su 2008., u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, pokrenuli isusovci u Poljskoj.

Prema dobivenim uputama Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, nositelja organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, molili su Krunicu Božjeg milosrđa, Zazive Božjeg milosrđa te molitvu sv. Ivana Pavla II. – Čin posvete svijeta Božjem milosrđu. Molilo se također za Svetu Crkvu Katoličku, Svetog Oca, svećenike, nova svećenička i redovnička zvanja, za umiruće te zaštitu od svih zala i nevolja – napose biča potresa i pošasti koronavirusa.

Na kraju molitvenog zajedništva u Sutomoru upriličen je blagoslov relikvijom sv. Roka, zaštitnika od zaraznih bolesti. Molitveni susret održan je uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 

29. rujna 2021. | Novosti
Oznake:, ,