izbornik zatvori izbornik

Nadbiskup Gallagher posjećuje Crnoj Goru

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422
Nadbiskup Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama otputovat će sutra, 21. ožujka, u Crnu Goru gdje će se zadržati do nedjelje, 24. ožujka. Tijekom posjeta susrest će se s Predsjednikom, Premijerom i ministrom vanjskih poslova. Nadbiskup će, osim toga, sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnog ugovora sa Svetom Stolicom

Putovanje u Crnu Goru nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera, tajnika za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, trajat će od sutra, 21. do nedjelje, 24. ožujka. Prema programu objavljenom na platformi X @TerzaLoggia, nadbiskup odlazi u tu zemlju na poziv Filipa Ivanovića, ministra vanjskih poslova, s kojim će se susresti sutra.

Za petak, 22. ožujka predviđen je sastanak s predsjednikom Republike Jakovom Milatovićem, a potom i s predsjednikom Parlamenta Andrijom Mandićem i predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem. Istoga će dana nadbiskup Gallagher sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnoga ugovora između Svete Stolice i Crne Gore.

U subotu, 23. ožujka tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama susrest će se s katoličkom zajednicom Kotorske biskupije s kojom će slaviti euharistiju u katedrali sv. Tripuna. U nedjelju 24. ožujka, posljednjega dana posjeta, predviđen je susret s katoličkom zajednicom Barske nadbiskupije i euharistijsko slavlje u konkatedrali svetoga Petra.

(Vatican News – aa)

 

21. ožujka 2024. | Novosti
Oznake:, ,