izbornik zatvori izbornik

Obavijest o proslavi blagdana Gospe od Zdravlja u Kotoru

Blagdan Gospe od Zdravlja, 21. studenog proslavit ćemo bez svetih misa s vjernicima, poštujući trenutno važeće propise o suzbijanju pandemije.

Kotorsko zavjetno svetište Gospe od Zdravlja biti će otvoreno za molitvu i hodočašće na blagdan od 8 do 15 sati. Kao što je to bio i dosada slučaj, tijekom boravka u crkvi, potrebno je držati se već uvriježenih mjera.

Potičemo sve vjernike da u ovim teškim danima kušnje i neizvjesnosti, ne klonu duhom, i ne gube nadu, već da zdušnije prionu uz osobnu molitvu i pobožnost, te snagu pronađu osobito u molitvi Gospi od Zdravlja, izbaviteljici od bolesti duha i tijela. Molitvama za prestanak pandemije, svakako treba priključiti i one za zdravstvene djelatnike, za sve oboljele, kao i za sve koji se nesebično daruju za opće dobro i poboljšanje zdravstvene situacije.

Molitva
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Znamo da savršeno i potpuno spasenje ne možemo postići na ovom svijetu: naš je život izložen boli, patnji, smrti. Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist, koga si poslao k nama kao Spasitelja i Liječnika tijela i duše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
molimo te, da nas Kristove boli iscijele da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje.

 

cof

 

 

16. studenoga 2020. | Nekategorizirano
Oznake:,