izbornik zatvori izbornik

Obilježen spomen rođenja bl. Gracije na Mulu

Spomen rođenja bl. Gracije proslavljen je na Mulu 27. studenog u kapelici podignutoj na mjestu nekadašnje blaženikove rodne kuće. Svake se godine na dan Gracijina zemaljskog rođendana župljani i štovatelji ovog miljenika Boke okupljaju u kapelici kako bi sv. misom u 15 sati proslavili ovaj spomendan. Na početku mise blagoslovljena su nova vrata kapelice, koja su izrađena uz pomoć priloga župljana. U propovijedi je mjesni župnik don Robert Tonsati podsjetio okupljene na veliko duhovno bogatstvo njihove župe koja je jedna od najmanjih u biskupiji: «Bog nam je dao posebnu milost da je naš blaženik rođen baš u ovoj župi, i da mi možemo tu činjenicu danas na ovom mjestu, mjestu gdje je po predaji nekad stajala njegova rodna kuća obilježiti; velik je dar i što imamo tako lijepu župnu crkvu u kojoj se štuje njegovo tijelo, i u koju su vaši preci utkali toliko ljubavi, žrtve i odricanja kako bi bila tako bogato i lijepo urešena».

Podsjećajući na riječi himna u blaženikovu čast, don Robert je naglasio važnost povratka kršćanskom obiteljskom odgoju i pobožnosti: «U himnu smo pjevali o blaženikovoj rodnoj kući koja mu je bila škola pobožnosti: i naše bi obitelji trebale biti škole pobožnosti. Od najranije doba djecu obasipljemo različitim poklonima, elektronskim gadgetima, nalazimo sve moguće načine da ‘korisno’  iskoriste vrijeme, samo što u takvom pristupu gubimo osjećaj da im trebamo dati nešto mnogo vrjednije što im nitko drugi neće dati, nešto što će ih staviti na pravi put i pomoći im da odrastu kao čestiti ljudi i kršćani.»

Na kraju svete mise župnik je zahvalio svima koji su darovali prilog za nova vrata koja su zbog dotrajalosti i nedavne provale morala biti zamijenjena.

29. studenoga 2017. | Nekategorizirano