izbornik zatvori izbornik

Pismo sućuti i bratske blizine narodu Albanije

Nadbiskup barski i apostolski upravitelj kotorske biskupije i biskupi u miru, uputili su narodu, predsjedniku Republike Albanije kao i predsjedniku Biskupske Konferencije Albanije pismo sućuti i bratske blizine:

Kotor/Bar 28. studenoga 2019. godine

S velikom smo žalošću primili vijest o katastrofalnim posljedicama potresa koji je pogodio područje Drača i uzdrmao gotovo cijelu obalu Jadrana, odnijevši brojne ljudske živote, ostavljajući za sobom mnoštvo povrijeđenih i veliku pustoš. Nad slikama ljudskih žrtava i razorenih obiteljskih domova, straha i nesigurnosti koji su nastupili, nitko ne može niti smije biti ravnodušan. Kotorska biskupija i barska nadbiskupija skupa sa svojim svećenicima i vjernicima žele iskazati svoju kršćansku i bratsku blizinu svima na pogođenim područjima. U svojim molitvama nosimo obitelji stradalih i povrijeđenih, moleći Boga da im pruži dovoljno snage i hrabrosti da prebrode ovu katastrofu te iskazujući najdublju sućut obiteljima stradalih. Molimo za sve obitelji koje su ovom hladnom mjesecu ostali bez svojih domova, ali i volontere koji dolaze iz susjednih zemalja, kako bi pružili svoju pomoć i podršku. Sjećajući se i sami razornog potresa koji je prije nekoliko desetljeća pogodio naše primorje, ne možemo ne suosjećati s bolom i strahom koji proživljavaju vaši građani. Osim naše molitve, kao vjernici obiju biskupija nastojat ćemo iskazati i svoje kršćansko bratoljublje u vidu materijalne pomoći, koju ćemo prikupljati u svim župama Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije od 1. do 8. prosinca.

                  Zazivajući na sav narod Albanije Božji blagoslov i moleći od njega snagu i strpljenje, upućujemo iskaze dubokog poštovanja.

Rrok Gjonllesaj
nadbiskup barski, Apostolski upravitelj Kotorske biskupije

Mons. Ilija Janjić
biskup kotorski u miru

Mons. Zef Gashi
nadbiskup barski u miru

 

28. studenoga 2019. | Tekstovi
Oznake:, , ,