izbornik zatvori izbornik

Prikupljanje pomoći za stradale u potresima u Turskoj i Siriji

Nadbiskup barski mons. Rrok Gjonlleshaj i biskup kotorski mons. Ivan Štironja, uputili su poziv na prikupljanje novčane pomoći stradalima u potresu u Siriji i Turskoj. Pomoć će se skupljati u župama, na nedjeljnoj kolekti i putem uplata na račun Caritasa Crne Gore.


Bar/Kotor, 10. 02. 2023.

Svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Barske i Kotorske nad/biskupije

 

Predmet:             Pomoć stradalima u potresu u Siriji i Turskoj

 

Posvjedočimo kršćansku ljubav svojim primjerom i djelotvornošću!

 

Draga braćo i sestre!

Svi smo, zasigurno, uznemireni informacijama i slikama koje stižu iz Sirije i Turske koje je pogodio strašno razoran potres. Teško je i zamisliti strahote koje se kriju ispod razorenih zgrada, osobito muke ljudi koji se nalaze ispod ruševina. Svjedoci smo da brojevi unesrećenih, ranjenih i smrtno stradalih iz dana u dan rastu i tko zna do koje će se razine popeti. Svoje molitve upućujemo Bogu za sve unesrećene i njihove obitelji, kao i za sve one koji su pohrlili u pomoć.

Ovim Vas, uz molitvenu potporu, pozivamo i na onu materijalnu koja je vrlo važna u ovim teškim trenutcima za našu unesrećenu braću i sestre. U tu svrhu sve vas pozivamo da, prema svojim mogućnostima, prikupimo financijska sredstva po našim zajednicama od nedjelje 12. 02. do kraja ovoga mjeseca s tim da se kolekta u nedjelju 19. 02. najavi i namijeni za stradale u potresu u Siriji i Turskoj. Pristigla sredstva molimo da se dostave nad/biskupijskim uredima početkom mjeseca ožujka/marta, najkasnije do 05. 03. 2023. godine.

Uz to svi oni koji žele darovati pomoć za unesrećene, posebno mislimo na poslovne ljude, tvrtke i agencije, imaju priliku dostaviti pomoć preko župnih zajednica ili direktno preko računa Nacionalnog Caritasa Crne Gore.

Ove obavijesti za vjernike i sve ljude dobre volje, molimo vas, objavite na svojim mrežnim stranicama ili pošaljite u vidu poruke, kako bi ovaj poziv dospio do što većeg broja dobročinitelja.

Ovim ujedno određujemo da se na svim Misama ove nedjelje kao i sljedećih dok traje akcija uvedu molitve za stradale u potresu u Siriji i Turskoj kao i za sve one koji pomažu stradalima. Molitve se mogu dodati u molitvi vjernika, ili na kraju Mise.

Srdačno vas sve pozdravljamo i na vas i na vaše djelovanje zazivamo Božji blagoslov i zagovor Marije Majke Crkve i svih naših nebeskih zaštitnika.

+ Rrok Gjonleshaj                                  + Ivan Štironja
nadbiskup barski                                       biskup kotorski

 

Poster pomoći Zemljotres Turska i Sirija

 

 

15. veljače 2023. | Novosti
Oznake:, , , ,