izbornik zatvori izbornik

Proslava Gospe od Snijega u obnovljenoj župnoj crkvi u Škaljarima

Na veliku radost vjernika župe Škaljari u župnoj je crkvi Gospe od Snijega o blagdanu 5. kolovoza ponovno slavljena sveta misa nakon višegodišnje obnove. Blagdan je proslavljen dvjema svetim misama, od kojih je svečanu misu u 19 sati, je predslavio župni upravitelj don Ante Dragobratović, a prigodnu propovijed uputio je župni vikar don Željko Pasković.

“Naša biskupija ima najljepšu krunicu na svijetu, izgrađenu od tolikog broja crkava i kapelica koje su naši preci gradili na čast Boga i iz zahvalnosti prema Gospi. Sve te crkve i kapelice svjedoče o ljubavi naših predaka prema Djevici Mariji. Zašto su oni više ljubili Boga od nas? Zašto je nama tako teško ljubiti Boga? Pogledajte ovaj kip Gospe od Snijega, tu ljubav između Majke i Sina. Tom ljubavlju nas ljubi Bog, ali mi ne ljubimo njega, ljubimo svijet braćo i sestre. Pristupimo Bogu i od Gospe isprosimo samo milost da ljubimo Boga, onom ljubavlju kojom nas On, iako smo toga nedostojni ljubi! Ljubimo Boga i svjedočimo tu ljubav djelima kao što je to posvjedočila Djevica Marija. Braćo i sestre posljednje zapisane riječi Djevice Marije u Svetom Pismu su “učinite sve što vam kaže on”, to je poruka svima nama da činimo onako kako nam kaže Gospodin, da živimo to što On govori i djelima pokažimo da ljubimo Boga” – kazao je don Željko u propovijedi.

Zbog epidemiološke situacije nije bilo tradicionalne procesije i čašćenja. Svečani blagoslov crkve nakon obnove bit će upriličen kada se steknu uvjeti za sudjelovanje većeg broja vjernika u crkvama.
Uprava župe izražava i ovim putem svoju zahvalu svim vjernicima koji su dali svoj doprinos kako unutarnjem tako i vanjskom uređenju crkve, koje će se nastaviti i u narednom periodu. Također obavještavaju se župljani da se nedjeljne svete mise ponovno redovito slave u župnoj crkvi s početkom u 9 sati. Kip Gospe od Snijega bit će izložen vjernicima na čašćenje do proslave blagdana sv. Luke kada će biti prenesen u istoimenu crkvu.

7. kolovoza 2020. | Nekategorizirano
Oznake:,