izbornik zatvori izbornik

Prva pričest u Šušanju

Nakon jednogodišnje priprave koja se sastojala u pohađanju župnog vjeronauka i dolaska na nedjeljne sv. mise, prvopričesnici su u Šušanju po prvi puta 21. svibnja pristupili Stolu Gospodnjem. Dan prije župne svečanosti svi su prvopričesnici donijeli po jednu ružu te su u vrtu pored župne kuće zasadili „Prvopričesnički ružičnjak“.

Svetu misu na sam dan slavlja Prve pričesti započeli su ulaznom procesijom te prozivkom prvopričesnika. Tijekom svete mise prvopričesnici su izricali razne recitacije, a uključili su se i njihovi roditelji zahvaljujući Bogu za svoju djecu. Prvopričesnici su u prinosu darova na oltar donijeli simbolične predmete: svijeću, torbu, poklon, križ, Bibliju te kruh, vino i vodu. Željeli su na taj način donijeti pred Boga ono najbliže srcu, ali prikazati i sami sebe. Svetu pričest primili su dostojanstveno. U prigodnoj propovjedi upravitelj župe don Dejan Turza posebno je pozvao roditelje i djecu da se uzdaju u moćni zagovor sv. Leopolda Bogdana Mandića. Na kraju je Nikolina Nreković uime prvopričesnika zahvalila Bogu, župniku, animatorima, roditeljima, rodbini i prijateljima što su uz njih na njihovim životnim putevima. Prvopričesnici su na poklon dobili, pored prigodne diplome, knjižicu „Zašto i kako se ispovijedati“ Augustina Roméra.

U pripremu slavlja i uređenje crkvenog prostora vrlo aktivno se s djevojkama i mladićima iz Šušanja uključila župna animatorica Anđela Marstijepović. Misno slavlje je uzveličala i ovogodišnja prvopričesnica Andreja Maljević odsviravši više skladbi.

22. svibnja 2017. | Proslave
Oznake:,