izbornik zatvori izbornik

U Sutomoru proslavljen blagdan sv. Joakima i Ane i obilježen drugi Svjetski dan djedova i baka

U župi Sv. Marije u Sutomoru u nedjelju 24. srpnja proslavljen je blagdan sv. Joakima i Ane te je obilježen Drugi svjetski dan djedova i baka.

Misno slavlje na otvorenom ispred crkve sv. Petke u 19 sati predvodio je upravitelj župe don Dejan Turza, a sudjelovali su župljani i turisti. Ovom prigodom u pratnji časnih sestara franjevki iz Petrovca i Bara hodočastilo je više starijih osoba.

Don Dejan je istaknuo vrlo važnu ulogu koje starije osobe imaju u odgoju i prenošenju mudrosti ne samo unutar svake obitelji, nego unutar svakog društva. Također se u propovijedi osvrnuo na poruku pape Franje koju je uputio povodom obilježavanja ovoga dana u kojoj poziva starije osobe da budu začetnici revolucije nježnosti koja se postiže ponajprije molitvom, podsjetivši da je posjet starijima djelo milosrđa. Nakon misnog slavlja uslijedilo je kratko druženje uz osvježenje i kolače koje su pripremile domaćice.

U pripremi za obilježavanje Svjetskog dana djedova i baka u četvrtak 21. srpnja dvadesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca okupili su se u župnom dvorištu na radionicu na kojoj su izrađivali čestitke za bake i djedove. U subotu je desetoro djece posjetilo starački dom u Petrovcu koji vode sestre franjevke te za štićenike doma izvelo prigodan program – recitacije i nekoliko skladbi na flauti. U sklopu posjeta, najmlađi župljani su izrazili zahvalnost  štićenicima doma za sve dobro što su u svome životu napravili, te su im uručili čestitke za njihov dan prethodno izrađene na župnoj radionici.

 

25. srpnja 2022. | Novosti
Oznake:, , , ,