izbornik zatvori izbornik

Zahvalna riječ biskupa Ivana Štironje

Zahvalni govor

Dopustite mi da na kraju ove svečanosti u najkraćim mogućim crtama kažem veliko i od srca hvala: ponajprije hvala dragom Bogu na ovom danu i nebeskom daru; hvala papi Franji i njegovim suradnicima, Apostolskoj nuncijaturi. Hvala poštovanim nadbiskupima: Marinu, Stanislavu, Rroku, Đuri, Draženu, Mati, Tomi i Zefu, biskupima: Dodu, Simonu i Iliji, vama braćo svećenici, redovnici i redovnice, vjernici, svima vama koji ste molitvom, mislima, dobrim željama i čestitkama danas ovdje s nama, u katedrali ili preko medija, svejedno: s područja Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i šire.

Posebni pozdrav i zahvala predstavnicima Pravoslavne crkve, preosvećenim vladikama Joanikiju i Dimitriju s pratiteljima, kao i predstavnicima drugih vjerskih zajednica, izaslaniku predsjednika Crne Gore, izaslanici predsjednika vlade, predsjedniku skupštine g. Bečiću, veleposlaniku RH i generalnoj konzulici, gradonačelniku g. Jokiću i ostalim gradonačelnicima s područja Kotorske biskupije, svim predstavnicima državnih i gradskih vlasti, političkog, društvenog, akademskog života Crne Gore te građanskim i političkim udrugama Hrvata Boke i Crne Gore.

Hvala mojoj obitelji, prijateljima, svima onima koje mi je Bog stavio na put, od trenutka kada sam po svojim roditeljima, sada pokojnima Anici i Stojanu, došao na ovaj svijet, preko odrastanja, školovanja, svećeničkog djelovanja do današnjega dana.

Hvala svima koji su se organizacijski ugradili u pripreme današnje svečanosti: Od nadbiskupa administratora sa suradnicima: kancelarom, tajnikom, konzultorima, ostalim svećenicima, redovništvu i laicima ove mjesne Crkve.
Posebna zahvala današnjim govornicima, i svima onima u čije su ime govorili: nadbiskup Rroku na početku, nadbiskupu Marinu, don Željku i gospodinu Slavku.

Hvala medijima koji su popratili ovu svečanost, gosp. Mišelu, RTV Herceg Bosne, TV Laudato, agencijama KTA, IKA, lokalnim medijima i ostalim medijskim kućama.

Hvala asistenciji s đakonima, članovima zborova iz mostarske katedrale i župe Studenci na čelu s dirigentom Dragom, orguljašicom s, Mateom; s. Dragici koja je ukrasila crkvu, sestrama, vjernicima laicima i svima drugima koji su sudjelovali u pripremi katedrale i svega za današnje slavlje.

Neka vas sve prati blagoslov Božji po zagovoru Majke nebeske, zaštitnika ovoga grada i biskupije sv. Tripuna, današnje blaženice Ozane, svih ostalih Božjih ugodnika, blaženika i svetaca. Sve ove zahvale i molitve pretočimo u svečanu pjesmu: Tebe Boga hvalimo.

27. travnja 2021. | Novosti