izbornik zatvori izbornik

Župa Đurići proslavila svoju nebesku zaštitnicu sv. Anu

Župa sv. Ane u Đurićima svečanim je misnim slavljima proslavila blagdan svoje nebeske zaštitnice. Misu u 8 sati u staroj crkvi sv. Ane u Gornjim Đurićima slavio je župnik don Pero Burečić, dok je misu u 10 sati u župnoj crkvi, slavio don Dražen Kraljić, župnik u Bogdašićima i Lepetanima. Okupljenim je vjernicima u homiliji uputio riječi ohrabrenja i nade koje proizlaze iz primjera i života sv. Ane, te je pozvao sve da se s pouzdanjem predaju Bogu koji za svakoga od nas ima životni plan, i da vjeruju da će se taj plan i ostvariti ako mu se iskrena srca otvorimo. Na koncu je sve prisutne preporučio zagovoru sv. Ane.

Svečanu euharistiju u 19 sati predslavio je Mostarsko-duvanjski biskup u mirovini mons. Ratko Perić uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Biskup se u homiliji osvrnuo na primjere svetih Joakima i Ane te Božjem daru svakome muškarcu i ženi da imaju želju zasnovati obitelj i podići vlastito potomstvo istaknuvši njihov primjer molitve i traženja Božjeg blagoslova za potomstvo.

Misno slavlje su uzveličali prisustvom i pjevanjem pjevači zbora župe sv. Nikole iz Cavtata, koji su kao hodočasnici i štovatelji sv. Ane te prijatelji mjesnoga župnika, došli u Đuriće sa svojim župnikom don Matom Karamatićem.

Župnik don Pero zahvalio je biskupu i svima prisutnima, a posebno onima koji su aktivno sudjelovali u pripravi proslave blagdana i čestitao blagdan sv. Ane.

29. srpnja 2022. | Novosti
Oznake:, , , ,