izbornik zatvori izbornik

U župi sv. Marije u Sutomoru proslavljen sv. Roko

U župnoj crkvi u Sutomoru svečanom je euharistijom proslavljen blagdan svetog Roka. Blagdansku misu 16. kolovoza predslavio je don Simo Ljuljić, kancelar Barske nadbiskupije. Suslavili su don Filip Janjić, budvanski župnik, don Niko Šošić, župnik iz Herceg Novog te don Dejan Turza, upravitelj župe u Sutomoru. Nazočio je i novi paroh spičansko-mišički prezbiter Marjan Petkovski s pratnjom.

Don Simo je u propovijedi govorio o životu svetog Roka stavljajući ga kao uzor okupljenim vjernicima. Ovaj svetac iz 14. stoljeća hodočasnik je, dobrotvor i zaštitnik od kuge i kolere.  Vjernici mu se na poseban način obraćaju u bolesti, a njegov se blagdan s posebno svečanošću od davnine obilježava u sutomorskoj župi.

Nakon sv. mise, don Niko je podijelio sličice sv. Leopolda Bogdana Mandića te potaknuo vjernike da po uzoru na sv. Roka hodočaste 15. i 16. rujna u Herceg Novi kada će biti doneseno tijelo sv. Leopolda. Nakon mise održana je procesija oko župne crkve. Uslijedilo je druženje uz čašćenje koje su priredile domaćice iz Sutomora.

 

19. kolovoza 2017. | Proslave, Novosti
Oznake:,