izbornik zatvori izbornik
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige Nevenke Šarčević “Bokobran”

28. siječnja 2023. @ 19:00 - 20:00

U subotu, 28. 1. 2023. s početkom u 19 sati u katedrali sv. Tripuna održat će se predstavljanje knjige “Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske” autorice Nevenke Šarčević, povjesničarke umjetnosti.

Knjiga „Bokobran“ nastala je na temelju razgovora koje je Nevenka Šarčević kao urednica emisije „Bokobran“ na Radio Duxu  vodila tijekom pet godina svoga rada, s velikim brojem sugovornika, među kojima su i najeminentniji stručnjaci s područja bokeljistike, povijesti, povijesti umjetnosti, zaštite kulturne baštine i kulture općenito, iz Hrvatske i Crne Gore, te predstavlja jedinstveni i mozaični, novi doprinos poznavanju kulturne baštine Boke Kotorske. Bogato opremljenu profesionalnim fotografijama Paola Mofardina, knjigu je uredila dr. Katarina Horvat – Levaj, a objavljena je izdanju ArTresor Naklade te Instituta za povijest umjetnosti (Zagreb), dok je suizdavač Kotorska biskupija.

Knjigu će predstaviti don Robert Tonsati, kancelar Kotorske biskupije, Jasminka Grgurević, savjetnik konzervator, dr. Katarina Horvat – Levaj, urednica knjige, i autorica Nevenka Šarčević.

„Opsegom, disciplinarnom raznolikošću, brojem sugovornika i probranim temama knjiga Nevenke Šarčević Bokobran -Razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske vrijedna su dopuna bokeljistici, dakle publicistici koja se bavi, istražuje i tumači Boku kotorsku i njezin specifičan povijesni i kulturni identitet.“

Iz recenzije akdemika Radoslava Tomića

 

Bokobran - pozivnica - Kotor - KHL

Detalji:

Datum:
28. siječnja 2023.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Katedrala
Kotor, Montenegro Pogledaj na Google maps-u