izbornik zatvori izbornik

Čestitka kotorskog biskupa novoimenovanom vojnom ordinariju u Republici Hrvatskoj

Sv. Otac Franjo, prihvativši odreknuće od službe vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca, za novog vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj imenovao je mons. Juru Bogdana, dosadašnjeg rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Tim povodom kotorski biskup uputio je svoju čestitku:

Poštovani mons. Jure,

Kada sam čuo vijest da Vas je Sveti otac Franjo imenovao Vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj, veoma sam se obradovao, budući da nas veže dugogodišnje poznanstvo koje seže još u bogoslovske dane kao i zajednička pripadnost Splitskoj metropoliji. Poznavajući Vaš dosadašnji rad u vinogradu Gospodnjem, uvjeren sam da je nova, tako odgovorna služba Vama s pravom povjerena i da ćete na najizvrsniji način ispuniti sva očekivanja. Od srca Vam čestitam imenovanje uz želju da vršenje biskupske službe bude plodonosno, te na dobro i blagoslov Vama, Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj, svim vojnim kapelanima, vojnicima i djelatnicima Hrvatske Vojske, te u konačnici svim ljudima dobre volje kojima Vas Gospodin šalje.
Uvjeren sam da ćete zahvaljujući iskustvu kojega ste svojim dosadašnjim službama stekli i molitvenom podrškom Božjega puka, kao vojni ordinarij uspješno odgovoriti izazovima i potrebama današnjeg vremena.
Srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.

† ILIJA Janjić
biskup kotorski